Snickers

Recept av Michiis

Recept: Snickers

INGREDIENSER

portioner/st.
350 gram  jordnötssmör
2 dl  sirap
1 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
5 dl  Krossade Cornflakes
1 dl  kokos
250 gram  blockchoklad
0,5 msk  olja
Betyg: 4.8/5 (30 röster, 28 kommentarer)

Dessa underbara små plockgodiskakor har verkligen gjort succé! Superenkla att göra och försvinnande goda. Fungerar som efterrätt, till kaffe, snacks, på gottebordet eller som lördagsgodis.

Typ: Godis
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. 1. Blanda allt utom cornflakes, kokos, blockchoklad och olja i en kastrull.
  2. 2. 2. Värm upp på svag värme, och låt ingredienserna smälta ihop
  3. 3. 3. Rör ned krossad cornflakes och kokos.
  4. 4. 4. Bred ut "smeten" i en bakplåtspapperklädd form. (Smeten är tjock och formbar, så du behöver inte ha någon speciell storlek på formen.) Det ska vara ca 2-2,5 cm tjockt
  5. 5. 5. Smält blockchokladen i micron. Tillsätt 0,5 msk olja för extra glans och ´smidighett. Rör.
  6. 6. 6. Bred ut den smälta chokladen på kaksmeten. Låt stelna något i kyl.
  7. 7. 7. Skär kakan i små fyrkantiga bitar, lagom stora att stoppa i munnen. 2x2 cm brukar bli lagom
  8. 8. 8. Förvara i kyl. Ta fram ca 10 min innan servering.

Skapat 2010-02-24 av Michiis, 53265 visningar, 694 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

350 gram  jordnötssmör
2 dl  sirap
1 dl  socker
2 tsk  vaniljsocker
5 dl  Krossade Cornflakes
1 dl  kokos
250 gram  blockchoklad
0,5 msk  olja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.