Smulpaj med rabarber

Recept av Bighappy

Recept: Smulpaj med rabarber

INGREDIENSER

portioner/st.
1 dl  vetemjöl
2 dl  havregryn
3 msk  farinsocker
75 gram  smör
Fyllning
500 gram  rabarber
1,5 dl  socker
1 msk  potatismjöl
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Ett recept på rabarber så här i rabarber tider.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. 2. Lägg de torra ingredienserna till smuldegen i en skål. Klicka i smöret och arbeta ihop det med mjöl och gryn till en smulig massa.
  3. 3. Skala och skiva rabarbern och blanda med socker och potatismjöl i en ugnsform. Fördela smuldegen över rabarberbitarna.
  4. 4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter tills ytan fått färg och rabarbern börjat safta sig.

Serveringsförslag: Vaniljglass, kesella vanilj eller en klick vispgrädde

Dryckestips: Kaffe, saft

Skapat 2008-05-21 av Bighappy, 4194 visningar, 95 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 dl  vetemjöl
2 dl  havregryn
3 msk  farinsocker
75 gram  smör
500 gram  rabarber
1,5 dl  socker
1 msk  potatismjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.