Småfranska

Recept av elisa-beth stendahl

Recept: Småfranska

INGREDIENSER

portioner/st.
2 paket  jäst
2 tsk  salt
7,5 dl  fingervarmt vatten gärna från kranen
1,5 dl  rapsolja
15 dl  vetemjöl
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Frallor som bara behöver jäsa en gång

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda jäst, salt och vatten, tillsätt hälften av vetemjölet innan Du tillsätter rapsoljan. Jag brukar inte mäta mjölet utan jag tycker det känns när det blir bra. Det får inte vara för löst och inte för hårt. Tag ur degen ur bunken och dela degen i två delar. Forma degen till en lång rulle som Du hela tiden skruvar på. Skär degen i bitar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa. Spraya med vatten och strö över vallmofrön. Grädda i 200-225 grader i 20 minuter i mitten av ugnen.

Skapat 2008-11-09 av elisa-beth stendahl, 2599 visningar, 30 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 paket  jäst
2 tsk  salt
7,5 dl  fingervarmt vatten gärna från kranen
1,5 dl  rapsolja
15 dl  vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.