Skaldjurstårta med parmesan och forellrom

Recept av Britt

INGREDIENSER

portioner/st.
12 st  skivor kavring
6 msk  rumstemp smör
300 gram  kall kokt färskpotatis
1 kg  oskalade räkor
1 knippe  dill
1 knippe  gräslök
400 gram  kokt kall vit fisk tex sej
2 dl  kesella
2 dl  creme fraiche
1,5 dl  finriven parmesan
1 st  citron, saft
1 msk  forellrom
1 nypa  salt
Betyg: Bli först med att betygsätta Skaldjurstårta med parmesan och forellrom!

Recept ur boken Sommar med Ernst

Typ: Övrig
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mixa brödet till smulor och blanda med smör till en smet.
  2. 2. Klä en smord pajform, gärna med avtagbar kant. Ställ i frysen en stund
  3. 3. Skär potatisen i 1cm tjocka skivor och täck botten av pajformen. Skala räkorna spara några till dekoration, hacka resten
  4. 4. Hacka dill och gräslök.Blanda i en bunke, hackade räkor, smulad kokt fisk, kesella, creme fraiche, parmesan, dill, gräslök, citronsaft, en msk forellrom, salt, peppar.
  5. 5. Bred ut på potatisen. Garnera med räkor, gräslökforellrom, cocktailtomater
  6. 6. Förvara i kylen minst ett par timmar och gärna över natten.

Skapat 2011-01-03 av Britt, 222 visningar, 2 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

12 st  skivor kavring
6 msk  rumstemp smör
300 gram  kall kokt färskpotatis
1 kg  oskalade räkor
1 knippe  dill
1 knippe  gräslök
400 gram  kokt kall vit fisk tex sej
2 dl  kesella
2 dl  creme fraiche
1,5 dl  finriven parmesan
1 st  citron, saft
1 msk  forellrom
1 nypa  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.