Sataysås

Recept av Martina

INGREDIENSER

portioner/st.
300 gram  jordnötter
0,5 dl  hackad gul lök
1 dl  tomatpure
25 gram  ingefära färskriven
2 krm  mald koriander
1 krm  mald fänkolsfrön
1 krm  mald kummin
2 tsk  kanel
1 tsk  chilipulver
0,5 dl  strösocker
2 krm  salt
2 msk  majsolja
1 st  del vatten
Betyg: Bli först med att betygsätta Sataysås!

Såsen används till marinering av kött och fisk, eller för att pensla kött eller fisk vid grillning. Serveras även som het sås till mat eller kall som dippsås, om man späder den med lite matolja.

Typ: Sås
Kök: Thailand
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och finhacka lök. Fräs löken mjuk i en kastrull i majsolja.Riv ingefära. Mal jordnötter i en mandel­kvarn, eller mosa dem i en mortel.
  2. 2. Tillsätt tomatpuré, jordnötter och kryddor. Låt småkoka ca 10 min. Rör om då och då. Passa noga så att såsen inte bränns vid.
  3. 3. Tillsätt eventuellt lite vatten mot slutet av kokningen. Konsistensen skall vara tjock.

Skapat 2008-01-10 av Martina, 5170 visningar, 8 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

300 gram  jordnötter
0,5 dl  hackad gul lök
1 dl  tomatpure
25 gram  ingefära färskriven
2 krm  mald koriander
1 krm  mald fänkolsfrön
1 krm  mald kummin
2 tsk  kanel
1 tsk  chilipulver
0,5 dl  strösocker
2 krm  salt
2 msk  majsolja
1 st  del vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.