Salamipaj

Recept av Lotta

Recept: Salamipaj

INGREDIENSER

portioner/st.
3 dl  vetemjöl
2 krm  salt
50 gram  smör
0,75 dl  kesella
1 msk  vatten
Äggstanning
4 st  ägg
4 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar
2 dl  lagrad riven ost
Fyllning
1 st  röd paprika
100 gram  chevre
15 st  valnötskärnor
100 gram  salami
0,5 st  purjolök
15 st  gröna oliver
Betyg: 2.0/5 (1 röster, 2 kommentarer)

Ännu en variant på paj. Av något skäl har vi i vår familj alltid ätit mycket paj på hösten, såväl till middag som dessert.

Typ: Paj
Kök: Italien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Hacka ihop mjöl, salt och smör i en matberedare. Tillsätt kesella och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla eller tryck ut den i en pajform. Nagga botten med en gaffel. Låt vila i kylskåp ca 15 minuter.
  2. 2. Sätt ugnen på 225 grader. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.
  3. 3. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen. Kärna ur och hacka paprikan. Dela chevren i mindre bitar. Strimla salami och purjolök. Skiva oliverna.
  4. 4. Fördela fyllningen i pajskalet. Häll på äggstanningen. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter.

Skapat 2010-10-22 av Lotta, 1117 visningar, 40 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
2 krm  salt
50 gram  smör
0,75 dl  kesella
1 msk  vatten
4 st  ägg
4 dl  mjölk
1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar
2 dl  lagrad riven ost
1 st  röd paprika
100 gram  chevre
15 st  valnötskärnor
100 gram  salami
0,5 st  purjolök
15 st  gröna oliver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.