Saftig vinbärskaka

Recept av godaremat

Recept: Saftig vinbärskaka

INGREDIENSER

portioner/st.
100 gram  smör eller margarin
0,5 dl  smakneutral olja
3,5 dl  socker
1 msk  vaniljsocker
1 dl  mjölk
3,5 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
4 st  äggvitor
4 dl  röda vinbär
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 6 kommentarer)

Samma visa varje år. Två ton bär plockade, men vad gör man med dem? Det här är ett av årets många nya recept, mitt i bärsäsongen...

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
  2. 2. Rör rumsvarmt matfett, olja, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner mjölken samt mjölet blandat med bakpulver.
  3. 3. Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten.
  4. 4. Vänd ner vinbären i smeten.
  5. 5. Häll ut smeten i formen jämnt fördelat över hela bottnen så inte alla bären samlas i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen 50-60 minuter. Prova med sticka för att se när kakan är klar.
  6. 6. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

Skapat 2010-09-03 av godaremat, 7144 visningar, 231 utskrifter. Källa: blog.godaremat.se

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

100 gram  smör eller margarin
0,5 dl  smakneutral olja
3,5 dl  socker
1 msk  vaniljsocker
1 dl  mjölk
3,5 dl  vetemjöl
3 tsk  bakpulver
4 st  äggvitor
4 dl  röda vinbär


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.