Saffranskaka

Recept av Mamma Mat

Recept: Saffranskaka

INGREDIENSER

portioner/st.
200 gram  smör
0,5 gram  saffran
2 st  ägg
3 dl  socker
1,5 dl  mjölk
5 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
Betyg: 4.2/5 (4 röster, 2 kommentarer)

Detta är en kaka som lagas efter ett gammalt, gammalt recept. Kakan är otroligt god och brukar bli en favorit hos många. Dessutom är den ett bra alternativ till lussebullar och man kan ha den som dessert så här i juletider.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: saffranskaka snabbt julsmaker jul saffran lucia advent

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörj en rund form med löstagbar kant och lägg sedan i ströbröd så att hela formen täcks med ett jämt lager.
  2. 2. Smält margarinet och låt det svalna.
  3. 3. Stöt saffranet i en mortel tillsammans med en sockerbit.
  4. 4. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt saffran, margarin och mjölk.
  5. 5. Blanda mjölet medbakpulvret och rör nerdet i smeten.
  6. 6. Häll smeten i formen och grädda i 175 graders ugn på nedersta falsen i ca 40-45 minuter.
  7. 7. Sikta över florsocker när kaka ska serveras

Skapat 2008-12-26 av Mamma Mat, 28296 visningar, 263 utskrifter. Källa: http://www.mammamat.blogg.se

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

200 gram  smör
0,5 gram  saffran
2 st  ägg
3 dl  socker
1,5 dl  mjölk
5 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.