Sabayonsås

Recept av Byhäxan

Recept: Sabayonsås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Sabayonsås!

En klassisk sås till framförallt frukt i olika former. Kan serveras varm eller kall eller som gratängsås till en varm dessert.

Typ: Dessert
Kök: Italien
Tillagning: Kokat
Etiketter: sabayon, sabaion, zabaione, sås, zabayonne, sabayonne, fruktgratäng, gratinerad frukt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Vispa allt kraftigt i en kastrull i vattenbad, som inte får koka, bara sjuda. Vispa hela tiden tills allt tjocknat. Lyft gärna kastrullen från vattenbadet då och då.
  2. 2. Servera direkt till kall frukträtt. Eller gratinera frukten med såsen (se bild) i het ugn (övervärme eller grill 250 - 275 grader). Tar bara några minuter - passa noga!
  3. 3. Om såsen ska serveras kall (t ex till en varm frukträtt) vispar man vidare tills den kallnat och vispar ev i någon dl vispad grädde om såsen vill bli för tunn när den kallnar.
  4. 4. Tips: Frukten för gratinering måste vara mjuk, t ex bär, banan, mogen mango, konserverade päron eller persikor eller ha kokts mjuk i en sockerlag.

Skapat 2007-11-18 av Byhäxan, 7135 visningar, 31 utskrifter. Källa: Restaurang Gourmet

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

5 st  äggulor
1 dl  strösoscker
0,75 dl  marsalavin eller vanligt vitt vin, gärna åt det söta hållet
0,25 dl  Grand Marnier eller annan fruktlikör Likören kan hoppas över)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.