Rullrån

Recept av Anneli

Recept: Rullrån

INGREDIENSER

portioner/st.
1,5 dl  strösocker
1,5 dl  vetemjöl
1,5 dl  potatismjöl
1,5 dl  vatten, kallt
100 gram  smör ,smält, avsvalnat
Smaksätt eventuellt
0,5 tsk  vaniljsocker
Betyg: 4.1/5 (7 röster, 3 kommentarer)

Receptet har jag fått av min svärmor. Kan även användas till att göra efterrättsskålar.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: rån, rullrån, kaka, julbak, jul, efterrätt, glass

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda de torra ingredienserna.
  2. 2. Tillsätt kallt vatten och rör om till en slät smet.
  3. 3. Tillsätt avsvalnat smält smör, rör om till en slät smet.
  4. 4. Grädda i ett rånjärn, själv har jag ett elektriskt.
  5. 5. Ta ca. 1 msk smet till varje rån.
  6. 6. Grädda tills de börjar få lite färg. Du får pröva dej fram hur länge. Sedan är det bara att ta tid på varje,ta hjälp av ett timer. I mitt elektriska järn tog det ca. 59 sekunder.
  7. 7. Rulla ihop rånet direkt när det är gräddat klart. Jag använder en speciell rångaffel i trä, se bilden. Man kan även använda en vanlig gaffel eller bomullshandskar, DE ÄR HETA, akta du bränner dej.
  8. 8. TIPS! Vänd ett glas upp och ner och lägg ett rån på det och forma till dem lite, perfekt som efterrättsskål, se bilden.

Dryckestips: Kaffe

Skapat 2007-12-02 av Anneli, 30411 visningar, 438 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 dl  strösocker
1,5 dl  vetemjöl
1,5 dl  potatismjöl
1,5 dl  vatten, kallt
100 gram  smör ,smält, avsvalnat
0,5 tsk  vaniljsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.