Rostbiff, kall

Recept av Anel-Nevs

Recept: Rostbiff, kall

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Rostbiff, kall!

Ugnsstekes och lägges sen i marinad. Servera Potatis- o vitlöksgratäng och en underbar Rödvinssås gjord på stekskyn till den saftiga rostbiffen. Inlagd salladslök, sallad, chutney är gott till. Tillagas 1-2 dagar före servering. Kan även ätas varm.

Typ: Huvudrätt
Kök: Frankrike
Tillagning: Ugn
Etiketter: fransk rostbiff, kall rostbiff, marinerad rostbiff, fest, går att förbereda

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 125 grader. Ta fram rostbiffen i tid, så att den inte är kylskåpskall. Har du inte fått den nätad hos charkuteristen, kan du själv binda ihop den med bomullssnöre. Gnid in köttet med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om. Lägg al-folie i en ugnsform, som är lite större än köttbiten. Smörj foliet något och lägg över den brynta rostbiffen i formen. (Liten ugnsform ger mer steksky, som används som grund till god sås. Stor ugnsform=stekskyn dunstar.)
  2. 2. Stick en stektermometer med spetsen i mitten av köttet. Stek till 58-60 grader för rosa kött med röd kärna, lite saftigare, vilket jag själv föredrar. (70-75 grader för välstekt.) Under tiden rostbiffen står i ugnen, blandar du ihop marinaden i dubbla plastpåsar. Klart efter 1-1,5 tim i ugnen och lägg det i marinad. Spara skyn till såsgrund. Låt köttet svalna i marinaden och sätt in i kylen. Vänd påsen då och då för marinering runtom. Marinera 1-2 dygn innan du skär upp den i tunna skivor.

Skapat 2012-01-16 av Anel-Nevs, 4652 visningar, 222 utskrifter. Källa: Mitt hopkok från olika recept

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  rostbiff (ej mindre bit, för den kan bli torr)
  salt o grovmalen svartpeppar
  smör till bryning
1 dl  Muschroom soy
1 dl  balsamvinäger
1 dl  madeira el. portvin
3 msk  flytande honung
2 st  eller 3 st vitlöksklyftor
1 tsk  grovmalen svartpeppar
3 msk  fryst basilika


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.