Romtopf

Recept av Byhäxan

Recept: Romtopf

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (3 röster, 7 kommentarer)

Romtopf gör man under sommaren för att avsmaka ljuvligheten framåt jul. Ett härligt sätt att konservera sommarens bär och frukter i socker och stark rom. Spadet blir inte direkt barnvänligt - men oj så gott!

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Övrig
Etiketter: Konservering

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Man behöver en hög kruka av keramik, lergods eller porslin.
  2. 2. Börja med att lägga ett cm-tjockt lager av de första bären. Sockra över dem, någon matsked eller så och häll på rom så att det täcker.
  3. 3. Sätt lock på eller täck med folie.
  4. 4. Vartefter du får nya bär lägger du nya lager - bär, socker och rom.
  5. 5. Äpplen och banan passar inte så bra, men annars kan man använda allt. Egna bär eller köpt exotisk frukt i småbitar.
  6. 6. Körsbär blir en höjdare, men det är jobbigt att rensa dem så kärnorna får man spotta ut.
  7. 7. Framåt jul brukar det vara klart att äta.

Serveringsförslag: Servera med vaniljglass, creme fraiche, crema di mascarpone eller mascarponegrädde.

Skapat 2008-02-05 av Byhäxan, 13641 visningar, 94 utskrifter. Källa: Min mamma

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 st  färska bär och frukt av alla tänkbara slag
1 st  strösocker
1 st  rom, helst 80 % Stroh rom


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.