Röd vinbärsgelé med kanel

Recept av Catarina Algotsson

Recept: Röd vinbärsgelé med kanel

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Det går öven bra med vita vinbär.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Bären behöver inte repas från stjälkarna. Skölj ev. bären. Koka bär vatten och kanel under lock tills bären avgivit sin saft, det tar ca. 5-10 minuter.
  2. 2. Häll bärmassan i en silställning och låt självrinna i cirka 30 minuter.
  3. 3. Skölj grytan. Mät upp mängden saft och häll tillbaka i grytan. Koka upp saften och tillsätt sockret, lite i taget. Höj värmen och koka gelén kraftigt 2-3 minuter. Gör geléprov.
  4. 4. Ta grytan från värmen och skumma. Ta bort den hinna som bildas. Låt gelén vila i 15 minuter. Rör då och då så att temperaturen jämnar ut sig. Plocka upp kanelstängerna.
  5. 5. Häll upp gelén i varma rengjorda geléglas. Fyll upp till kanten. Sätt genast på lock. Låt gelé i geléglas svalna något innan du tar bort locket och parffineras. täck med folie då parffinet stelnat. Förvara mörkt och svalt eller i kylskåp

Skapat 2010-08-15 av Catarina Algotsson, 7277 visningar, 126 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 liter  röda vinbär
1 dl  vatten
2 st  kanelstänger
800 gram  syltsocker per liter avrunnen saft


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.