Risotto con gambero e asparago

Recept av mumrik

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Risotto! Denna otroligt underbara mat...och så mycket kul man kan göra med den om man har lite fantasi. Tänk då vad man kan göra om man som jag har mycket fantasi.

Typ: Huvudrätt
Kök: Italien
Tillagning: Kokat
Etiketter: Enkelt, snabbt, lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka sparrisen lätt 'al dente' i lättsaltat vatten.
  2. 2. Häll i hälften av olivoljan i en kastrull och fräs löken precis genomskinnlig. Den får inte ta färg, då blir risotton lite besk. Snabbt i med riset och låt det suga upp olivoljan.
  3. 3. I med vinet. Jag brukar använda Åkessons bianco på 25cl tetrapak och det blir så bra så. Antingen häller man i allt i kastrullen, eller så låter man ca 5cl rinna ner i strupen, allt bara för att kontrollera kvaliteten.
  4. 4. När riset även sugit åt sig vinet, så häller du på ca 4-5 dl av buljongen och låter det koka lite över sjudningspunkten. Rör om då och då.
  5. 5. Häll på nån deciliter emellanåt under ca 20 minuter. Det brukar vara slut med buljongen då och riset har sugit åt sig allt det gottiga.
  6. 6. Ta av från värmen. Rör ned parmesanosten och häll på den sista olivoljan och rör om. I med sparris och räkor och rör ned det. Servera med italienskt lantbröd eller ciabatta.

Serveringsförslag: Bröd

Dryckestips: Vin, vatten

Skapat 2007-11-16 av mumrik, 1527 visningar, 10 utskrifter. Källa: Mig själv

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 dl  Ris, arborio, carnaroli el. vialone nano
1,5 liter  Buljong, kyckling el. höns
1 dl  olivolja
1 st  Schalottenlök, finhackad
2 dl  Vitt vin, Åkessons bianco i tetrapak är perfekt
100 gram  Parmesanost, finriven
1 knippe  Grön sparris, skuren i 2cm bitar
200 gram  Räkor, skalade


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.