Rårörda lingon

Recept av Byhäxan

Recept: Rårörda lingon

INGREDIENSER

portioner/st.
2 dl  lingon
1,5 msk  råsocker (eller vanligt socker)
eller halva vikten socker av lingonens vikt
Betyg: 5.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Om jag inte har plockat själv (och det har jag aldrig) brukar jag köpa något kilo under säsongen. Fryser i cremefraicheburkar och har till dekoration på viltstekar, smaksättning i såser eller som rårörda till mat eller dessert.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: Snabbt, lättlagat, sylt, lingonsylt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Frusna lingon lägger du i en kastrull och låter dem tina tillsammans med sockret på mycket svag värme.
  2. 2. Rör så att de flesta bären krossas men lämna en del hela.
  3. 3. Tinade eller färska bär gör du likadant med men utan värme.
  4. 4. Låt helst stå ett dygn och rör om några gånger så att sockret riktigt löses upp.
  5. 5. Hållbar i kylskåp ca 1 månad. Gör du en större sats så frys in i småburkar och ta fram vartefter.

Serveringsförslag: Serveras varm (till kall dessert) eller kall till glass. Jättegod tillsammans med vispgrädde till pannkakor. Citron- och kesellasufflé KRÄVER denna sylt! :-)

Skapat 2008-01-29 av Byhäxan, 4975 visningar, 72 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 dl  lingon
1,5 msk  råsocker (eller vanligt socker)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.