Räkpaj

Recept av Fredrik Bumark

Recept: Räkpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg
3 dl  vetemjöl
125 gram  margarin eller smör
2 msk  kallt vatten
Fyllning
3 st  ägg
3 dl  mjölk/grädde
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
2 dl  riven ost
700 gram  räkor med skal
1 burk  stenbitsrom
1 knippe  dill
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Min favoritpaj med räkor, dill och stenbitsrom.

Typ: Paj
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Paj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. PAJDEGEN. Finfördela kylskåpskallt smör i mjölet.
  2. 2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. I en matberedare går det på några sekunder.
  3. 3. Tryck ut degen i en pajform.
  4. 4. FYLLNINGEN. Vispa ihop ägg, hälften vispgrädde och hälften mjölk, 1-2 dl riven ost. Salta och peppra.
  5. 5. Lägg skalade räkor, stenbitsrom i klickar och klippt dill i pajformen. (Jag gillar när det är mycket dill i pajen)
  6. 6. Häll över äggblandningen och in i ugnen 25-30 minuter, 200c.

Serveringsförslag: Serveras med en god sallad.

Dryckestips: Vitt vin, öl, vatten.

Skapat 2010-06-06 av Fredrik Bumark, 8395 visningar, 174 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
125 gram  margarin eller smör
2 msk  kallt vatten
3 st  ägg
3 dl  mjölk/grädde
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
2 dl  riven ost
700 gram  räkor med skal
1 burk  stenbitsrom
1 knippe  dill


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.