Räkpaj

Recept av Fredrik Bumark

Recept: Räkpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg
3 dl  vetemjöl
125 gram  margarin eller smör
2 msk  kallt vatten
Fyllning
3 st  ägg
3 dl  mjölk/grädde
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
2 dl  riven ost
700 gram  räkor med skal
1 burk  stenbitsrom
1 knippe  dill
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Min favoritpaj med räkor, dill och stenbitsrom.

Typ: Paj
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn
Etiketter: Paj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. PAJDEGEN. Finfördela kylskåpskallt smör i mjölet.
  2. 2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. I en matberedare går det på några sekunder.
  3. 3. Tryck ut degen i en pajform.
  4. 4. FYLLNINGEN. Vispa ihop ägg, hälften vispgrädde och hälften mjölk, 1-2 dl riven ost. Salta och peppra.
  5. 5. Lägg skalade räkor, stenbitsrom i klickar och klippt dill i pajformen. (Jag gillar när det är mycket dill i pajen)
  6. 6. Häll över äggblandningen och in i ugnen 25-30 minuter, 200c.

Serveringsförslag: Serveras med en god sallad.

Dryckestips: Vitt vin, öl, vatten.

Skapat 2010-06-06 av Fredrik Bumark, 8380 visningar, 201 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 dl  vetemjöl
125 gram  margarin eller smör
2 msk  kallt vatten
3 st  ägg
3 dl  mjölk/grädde
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  peppar
2 dl  riven ost
700 gram  räkor med skal
1 burk  stenbitsrom
1 knippe  dill


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.