Rådjurssadel, skogssvamp, rödvinsreduktion med potatis & palsternackscrème

Recept av lanternan

Recept: Rådjurssadel, skogssvamp, rödvinsreduktion med potatis & palsternackscrème

INGREDIENSER

portioner/st.
Rådjurssadel
1,5 kg  rådjurssadel
50 gram  smör
3 st  vitlöksklyftor
1 tsk  timjan
  salt
  peppar
Potatis- och palsternackscrème
600 gram  potatis
200 gram  palsternacka
1 dl  grädde
  salt
  peppar
Rödvinsreduktion
3 dl  rött vin
0,5 st  gul lök
1 msk  balsamvinäger
0,5 dl  vatten
1 tsk  timjan
  steksky
Tillbehör
  blandad svamp
Betyg: Bli först med att betygsätta Rådjurssadel, skogssvamp, rödvinsreduktion med potatis & palsternackscrème!

Rådjurssadel är nog bland det möraste jag smakat.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: lyxigt, festmat, vilt, rådjur, höst, vinter

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med salt, peppar och timjan. Bryn köttet runt om i smör. Lägg i en ugnsform och lägg med vitlöksklyftorna (du behöver inte skala dem). Stek i ugnen i 175 grader tills köttet har en temperatur på 65–70 grader, ca 35–40 minuter.
  2. 2. Fräs grovhackad lök, timjan i lite smör i en gryta. Tillsätt rödvin, vatten, balsamvinäger och koka ner tills hälften återstår. Sila såsen så du bara har den klara delen kvar och smaksätt med lite av stekskyn.
  3. 3. Skala och dela potatis och palsternacka. Koka mjuka i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt ånga av. Vispa slätt med lite grädde, smaka av med salt och peppar.
  4. 4. Borsta, dela och stek svampen.

Serveringsförslag: svamp, potatisgratäng, sallad

Dryckestips: Rött vin, vatten

Skapat 2012-01-30 av lanternan, 2268 visningar, 76 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1,5 kg  rådjurssadel
50 gram  smör
3 st  vitlöksklyftor
1 tsk  timjan
  salt
  peppar
600 gram  potatis
200 gram  palsternacka
1 dl  grädde
  salt
  peppar
3 dl  rött vin
0,5 st  gul lök
1 msk  balsamvinäger
0,5 dl  vatten
1 tsk  timjan
  steksky
  blandad svamp


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.