Rabarberpaj med kokostäcke

Recept av Fiffiga Fia

Recept: Rabarberpaj med kokostäcke

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg
150 gram  matmargarin
3 dl  vetemjöl
1,5 dl  florsocker
2 msk  kallt vatten
Fyllning:
600 gram  ca 600 gram rabarber - ca 12 stjälkar
0,5 dl  socker
1 msk  potatismjöl
Kokostäcke:
2 st  ägg
2 dl  socker
3 dl  kokosflingor, gärna ekologisk
Ugn: 200 grader
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En god fräsch rabarber paj. Denna pajen är inte så söt utan syrligheten av rabarbern kommer framträder på ett gott sätt. Den tar lite tid att göra eftersom pajdegen ska vila o förgräddas - men det är det värt!

Typ: Dessert
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Förberedelser: 45 min.
Tillagningstid: 30 min.
Total tid: 90 min.
Etiketter: enkel, smarrig och krämig rabarber paj

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Gör pajdegen så här: Blanda samman mjöl och florsocker. Finfördela margarinet i det och arbeta till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en smidig deg. Klä en stor pajform ca 26-28 cm i diameter, med degen. Ställ den kallt att vila ca 30 min.
  2. 2. Skär rabarber i ca 2 cm stora bitar. Blanda samman socker och potatismjöl i en skål. Lägg rabarbern i det och skaka om så att den suger upp allt. Eller gör du så att du lägger rabarbern i det förgräddade pajskalet o strör över potatismjöl o socker.
  3. 3. Nagga pajskalet och förgrädda i ca 15 min mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme.
  4. 4. Gör kokostäcket så här: Vispa ägg och socker riktigt ljust och poröst. Tillsätt kokosflingorna. Fyll pajskalet med rabarbern som legat i potatismjöl/socker. Bred eller klicka över kokossmeten. Grädda mitt i ugnen ca 25-30 min. Bjud gärna glass, lättvispad fluffig vispgrädde eller vaniljsås till.

Serveringsförslag: glass, lättvispad grädde, vaniljsås

Dryckestips: kaffe,te,saft,juice,

Skapat 2011-05-28 av Fiffiga Fia, 5146 visningar, 659 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  matmargarin
3 dl  vetemjöl
1,5 dl  florsocker
2 msk  kallt vatten
600 gram  ca 600 gram rabarber - ca 12 stjälkar
0,5 dl  socker
1 msk  potatismjöl
2 st  ägg
2 dl  socker
3 dl  kokosflingor, gärna ekologisk


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.