Rabarberpaj

Recept av Aniara

Recept: Rabarberpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
1 knippe  Rabarber, 3-5 normalstora stjälkar
1 msk  potatismjol
0,5 dl  ströscker
2 dl  havregryn
1 dl  vetemjö
1 dl  ströscker
50 gram  smör
2 msk  sirap eller honung
Betyg: 4.5/5 (7 röster, 5 kommentarer)

En enkel och rasande god rabarberpaj. Passar både som efterrätt med grädde eller vanilj glass. Passar även bra som kaffekaka.

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Enkel o jättegod

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i formen, blanda potatismjöl och strösocker och ströa över rabarbern, låt stå en stund! Blanda havregryn vetemjöl och strösocker och strö över. Skiva kallt smör med hyvel och täck hela formen. Ringla över sirap eller honung
  2. 2. Grädda i ugn 175 grader i ca 30 minuter.

Dryckestips: Kaffe

Skapat 2009-06-18 av Aniara, 99372 visningar, 713 utskrifter. Källa: eget rec.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 knippe  Rabarber, 3-5 normalstora stjälkar
1 msk  potatismjol
0,5 dl  ströscker
2 dl  havregryn
1 dl  vetemjö
1 dl  ströscker
50 gram  smör
2 msk  sirap eller honung


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.