Rabarbermarmelad

Recept av gun

Recept: Rabarbermarmelad

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 6 kommentarer)

God på scones och rostat bröd.Står sig länge om den förvaras svalt.

Typ: Tillbehör
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat
Etiketter: Marmelad.Rabarber.Tillbehör.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Tvätta citronerna noga och skär dom i tunna skivor.Skala ingefäran och skär i små tärningar.Skär rabarberna i små bitar.
  2. 2. Varva rabarber,citron,ingefära och socker i en gryta.Låt stå över natten att safta sig.
  3. 3. Hetta upp långsamt och låt småkoka 20 minuter tills rabarberna mosat sig.Koka på något högre värme ytterligare 40 minuter tills den blir lite klibbig.Rör om så att det inte bränner fast.Skumma väl.Häll marmeladen på rena varma burkar.

Serveringsförslag: Rostat bröd,scones.

Skapat 2009-06-24 av gun, 14733 visningar, 228 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 liter  rabarber drykt 1 kg smäbitar
1 st  citroner
5 cm  färsk ingefära
12 dl  strösocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.