Rabarberkaka

Recept av Box

Recept: Rabarberkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
2 st  ägg
1,5 dl  strösocker
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
  rabarber
Garnering
  margarin
  pärlsocker
Betyg: 3.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Enkel och god kaka som man snabbt slänger ihop. Servera den ljummen med lite glass till.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. 2. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda ner det i äggsmeten.
  3. 3. Smörj och bröa en rund form med löstagbar botten.
  4. 4. Häll smeten i forman och tryck ner skuren rabarber, ganska tätt.
  5. 5. Skiva över lite margarin på kakan och strö pärlsocker på.
  6. 6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.

Serveringsförslag: Glass

Skapat 2010-07-09 av Box, 17305 visningar, 240 utskrifter. Källa: Hembakat

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  ägg
1,5 dl  strösocker
2 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
  rabarber
  margarin
  pärlsocker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.