Prinsessornas semlor

Recept av Lipsi

INGREDIENSER

portioner/st.
20 gram  jäst
90 gram  smör
1,5 dl  vatten
2 st  ägg
325 gram  vetemjöl
Efter jäsning
0,75 dl  strösocker
15 st  mandlar, skållade och hackade
4 st  bittermandlar oskållade och rivna
2 tsk  kanel
8 st  kardemummakärnor, stötta
1 tsk  bakpulvet
  mjöl till utbaket
Betyg: Bli först med att betygsätta Prinsessornas semlor!

Taget ur farmor Sivis receptbok. Finns tyvärr ingen tid ang hur länge bullarna ska gräddas i receptet men jag återkommer med det när jag provbakat, om ingen av er hinner före.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: Bullar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smula jästen i en bunke.
  2. 2. Smält smöret och häll i vattnet.
  3. 3. Lös jästen i vätskan.
  4. 4. Tillsätt 1 ägg och mjöl, arbeta ihop till en smidig deg som får jäsa övertäckt till dubbel storlek.
  5. 5. Blanda socker, mandel, kryddor och bakpulver och arbeta in i degen. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  6. 6. Baka ut till ca 8 släta bullar och lägg på smord plåt. Täck med duk och jäs till dubbel storlek.
  7. 7. Pensla försiktigt med uppvispat ägg och grädda.

Dryckestips: Kaffe eller mjölk.

Skapat 2010-08-21 av Lipsi, 277 visningar, 2 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

20 gram  jäst
90 gram  smör
1,5 dl  vatten
2 st  ägg
325 gram  vetemjöl
0,75 dl  strösocker
15 st  mandlar, skållade och hackade
4 st  bittermandlar oskållade och rivna
2 tsk  kanel
8 st  kardemummakärnor, stötta
1 tsk  bakpulvet
  mjöl till utbaket


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.