Potatisgratäng med kantareller

Recept av Anel-Nevs

Recept: Potatisgratäng med kantareller

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 3 kommentarer)

God till grillat kött, kyckling och kallskuret.

Typ: Vegetarisk
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: enkelt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Ansa svampen. Skiva purjo. Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs svampen lite lätt. Salta o peppra svampen. Tillsätt vitlök och purjo och låt fräsa med någon minut. Lägg potatis i botten på en smord ugnsfast form. Strö på lite av persiljan och provencaleörtkryddan. Blanda resten av potatisen och kryddorna i svampröran och lägg över dem i ugnsformen.
  2. 2. Blanda ost o grädde och smaka av med salt o peppar. Fördela det överst i formen. Gratinera i uppvärmd ugn ca 45 minuter, tills potatisen är mjuk.

Skapat 2012-07-07 av Anel-Nevs, 6187 visningar, 1031 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

500 gram  potatis
150 gram  gula kantareller
2 st  vitlöksklyftor
20 cm  purjolök
  smör till stekning
  salt o grovmalen svartpeppar
0,5 dl  hackad persilja
0,5 dl  provencaleörtkryddor
2 dl  riven Västerbottenost el. annan ost
2 dl  grädde


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.