Piroger

Recept av Husmusen

Recept: Piroger

INGREDIENSER

portioner/st.
25 gram  jäst
2,5 dl  ljummet vatten, 37°
2 msk  olja
0,5 tsk  salt
6 dl  vetemjöl (ca 370 g)
1 st  uppvispat ägg
Betyg: 5.0/5 (4 röster, 1 kommentarer)

Det går åt ca 4 dl fyllning till en sats deg. Fyll med det som ni själva tycker bäst om eller se mina recept "pirogfyllning - ".

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Finfördela jästen i en bunke. Häll i vattnet och rör tills jästen löser sig. Tillsätt olja, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Täck över degen och låt den jäsa ca 1 timme.
  2. 2. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor kaka, ca 30*45 cm. Dela varje degkaka i 6 rutor om 15*15 cm.
  3. 3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg 1-2 msk kall fyllning på varje degruta. Pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop och tryck till kanten med en gaffel. Jag brukar trycka ihop kanten under och forma lite avlånga piroger. Lägg pirogerna i så fall med kanten nedåt.
  4. 4. Lägg pirogerna på bakplåtspapper på plåtar. Låt dem jäsa 10-15 minuter. Pensla med uppvispat ägg (blanda i lite kallt vatten så är det lättare att pensla).
  5. 5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Skapat 2009-02-04 av Husmusen, 5916 visningar, 48 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

25 gram  jäst
2,5 dl  ljummet vatten, 37°
2 msk  olja
0,5 tsk  salt
6 dl  vetemjöl (ca 370 g)
1 st  uppvispat ägg


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.