Pestobakad lax med vit sparris

Recept av Cayene

Recept: Pestobakad lax med vit sparris

INGREDIENSER

portioner/st.
4 st  laxfiléer á 140g
1 burk  Pesto Genovese
Vitlökscrostini
2 st  Ciabatta, oliv
1 st  vitlöksklyfta, hel och skalad
0,5 dl  olivolja
1 nypa  flingsalt
Sparris & Ruccolasallad
10 st  vita sparrisar, skalade
1 burk  lätt soltorkade körsbärstomater i olja
1 st  gurka, skalad och tärnad
3 msk  pumpafröolja
2 msk  balsamvinäger
200 gram  ruccolsallad
1 nypa  salt
1 nypa  nymald svartpeppar
Betyg: Bli först med att betygsätta Pestobakad lax med vit sparris!

Eftersom jag har hand om matbjudningarna på mitt jobb så får jag ta hem och göra en massa gott ... och en del mindre gott för att testlaga hemma. Den här rätten kommer att bli en storfavorit här hemma!!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Laxen: Tina och torka av laxbitarna. Lägg laxen på en plåt och bred över 1–2 matskedar pesto på varje laxbit. Grädda laxen i ugn på 180°C i ca 12 minuter. Känn med en kniv i laxen. Om den är klar så delar den lätt på sig.
  2. 2. Vitlökscrostini: Rosta ciabattaskivorna i ugn på 180° eller i brödrost. Dra med vitlöksklyftan på den rostade ytan. Ringla över olivolja och salta.
  3. 3. Sparris & Ruccolasallad: Sjud sparrisen i saltat vatten i ca 5 minuter. Tag upp sparrisen och låt den ånga av. Skär sparrisen på längden 1 gång och lägg på ett fat. Blanda alla ingredienser utom ruccola. Smaka av med salt och peppar.
  4. 4. Lägg röran på sparrisen, toppa med ruccola och servera med crostini.

Skapat 2008-05-10 av Cayene, 4533 visningar, 62 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  laxfiléer á 140g
1 burk  Pesto Genovese
2 st  Ciabatta, oliv
1 st  vitlöksklyfta, hel och skalad
0,5 dl  olivolja
1 nypa  flingsalt
10 st  vita sparrisar, skalade
1 burk  lätt soltorkade körsbärstomater i olja
1 st  gurka, skalad och tärnad
3 msk  pumpafröolja
2 msk  balsamvinäger
200 gram  ruccolsallad
1 nypa  salt
1 nypa  nymald svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.