Persikodessert

Recept av Morsan Gunilla

Recept: Persikodessert

INGREDIENSER

portioner/st.
1 burk  konserverade persikor, ca 480 g frukt
1 dl  grädde
1 st  ägg
1 msk  potatismjöl
1 dl  socker
Betyg: 2.0/5 (1 röster, 0 kommentarer)

En god och enkel dessert som passar extra bra att servera i påsktid.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Häll av lagen från persikorna i en kastrull. Koka upp lagen tillsammans med grädden. Vispa i en äggula och potatismjöl och sjud krämen försiktigt tills den tjocknar. Akta så den inte kokar. Lägg persikorna i en form och häll över krämen. Vispa äggvitan till fast skum. Vänd försiktigt ned sockret. Klicka eller spritsa marängsmeten på persikorna. Grädda i ugnen i 150grader tills marängen fått färg.

Serveringsförslag: Servera gärna med vispad grädde.

Skapat 2009-04-19 av Morsan Gunilla, 1732 visningar, 20 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 burk  konserverade persikor, ca 480 g frukt
1 dl  grädde
1 st  ägg
1 msk  potatismjöl
1 dl  socker


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.