Pepparsås

Recept av Britt

INGREDIENSER

portioner/st.
2 msk  smör
1 st  gul lök, grovhackad
1,5 msk  vetemjöl
1 msk  tomatpuré
1 dl  rött vin
3 dl  vatten
1,5 msk  konc. kalvfond
1 droppe  sojakulör
2 dl  grädde
1 tsk  grovkrossad svartpeppar
1 msk  ljus senap, gärna Dijontyp
1 tsk  dragon
2 msk  konjak eller mild whisky
1 nypa  salt
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

God sås till tex oxfilén eller annat nötkött.Smaksatt med Dijon, dragon, rött vin och konjak eller whisky-

Typ: Sås
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smörfräs löken.Rör ner tomatpuré och vetemjöl.
  2. 2. Späd med vin och vatten.
  3. 3. Tillsätt fond och soya för färgens skull.
  4. 4. Koka upp och sjud utan lock 20 min.
  5. 5. Sila. Så här långt kan såsen förberedas.
  6. 6. Värm såsen, smaka av med grädde, senap, svartpeppar, dragon, sprit och salt.

Skapat 2008-02-25 av Britt, 25445 visningar, 172 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 msk  smör
1 st  gul lök, grovhackad
1,5 msk  vetemjöl
1 msk  tomatpuré
1 dl  rött vin
3 dl  vatten
1,5 msk  konc. kalvfond
1 droppe  sojakulör
2 dl  grädde
1 tsk  grovkrossad svartpeppar
1 msk  ljus senap, gärna Dijontyp
1 tsk  dragon
2 msk  konjak eller mild whisky
1 nypa  salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.