Pavlova

Recept av M&M

Recept: Pavlova

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 2 kommentarer)

Enkel och god australisk efterrätt, värd tiden det tar att vänta när den är i ugnen. Blir som en stor frukttäckt marängmarshmallow.

Typ: Dessert
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop äggvitor, salt och socker. Tillsätt socker lite åt gången.
  2. 2. När smeten är fast (som hårt skum) tillsätts (under vispning) potatismjöl, vanilinsocker och vitvinsvinäger.
  3. 3. Klicka sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, forma till en rund kaka med 20-25 cm i diameter.
  4. 4. Sätt in kakan i ugnen och sänk värmen till 125 grader. Grädda i 1 ½ timme. När tiden gått stänger du av värmen i ugnen, men låter kakan stå kvar och svalna tillsammans med ugnen.
  5. 5. Vispa grädden och bred ut den över den svalnade kakan, toppa med frukt och bär.

Skapat 2008-03-22 av M&M, 8618 visningar, 207 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  äggvitor
2,5 dl  socker
0,5 krm  salt
1 msk  potatismjöl (eller maizena)
2 tsk  vanilinsocker
1 tsk  vitvinsvinäger
2 dl  grädde
500 gram  frukt & bär (jordgubbar, passionsfrukt och dylikt)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.