Päron- och chokladkaka upp och ner

Recept av Kurisutina

Recept: Päron- och chokladkaka upp och ner

INGREDIENSER

portioner/st.
3 st  ägg
1,5 dl  socker
150 gram  smör/margarin
2 dl  vetemjöl
0,5 dl  kakaopulver
1 tsk  vaniljsocker
0,5 tsk  bakpulver
fyllning:
2 st  mogna päron
0,5 dl  farinsocker
  smör/margarin till formen
Betyg: Bli först med att betygsätta Päron- och chokladkaka upp och ner !

Lätt och riktigt god kaka...räcker till 8-10 port.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Smält smör/margarinet. Sikta ner mjöl, blandad med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör smeten slät.
  2. 2. Skala päronen och skär dem tunna klyftor. Smöra noggrant en kakaform 20-22 cm i diameter. Strö ut farinsockret på formens botten. Placera ut päronskivorna i en cirkel ovanpå sockret. Häll över smeten och grädda i 175 grader ca 40 minuter. Vänd upp kakan på ett fat när den svalnat något. Servera gärna kakan ljummen. Hade lite vispgrädde till.

Skapat 2012-03-18 av Kurisutina, 1595 visningar, 123 utskrifter. Källa: Leva&Bo nr 4/2011

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

3 st  ägg
1,5 dl  socker
150 gram  smör/margarin
2 dl  vetemjöl
0,5 dl  kakaopulver
1 tsk  vaniljsocker
0,5 tsk  bakpulver
2 st  mogna päron
0,5 dl  farinsocker
  smör/margarin till formen


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.