Ostpanerad torskfilé med basilikasås

Recept av Anel-Nevs

Recept: Ostpanerad torskfilé med basilikasås

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.8/5 (5 röster, 2 kommentarer)

Oh, vilken underbar sås till den fina fisken! Mycket gott tillsammans med kokt potatis och vitlöksstekta morötter.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda ströbröd, den rivna parmesanen och lite salt o peppar. Vänd filéerna först i ägget och sen i ströbrödsblandningen. Låt de vila till det andra tillagats. Skala och skiva morot och vitlök tunt. Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna. Stek skivorna tills de mjuknat något. Lägg åt sidan tills det är dags för servering.
  2. 2. Koka ihop vatten, fiskfond, grädde och citronsaft någon minut. Mixa basilikan och riv parmesanen. Rör ner detta i såsen och avsmaka med salt o peppar. Hetta upp smör i stekpannan och stek de panerade filéerna på båda sidor. Servera dem med kokt potatis, vitlöksmoroten och den underbara basilikasåsen. Garnera ev. med basilika och persilja

Skapat 2011-10-28 av Anel-Nevs, 2498 visningar, 195 utskrifter. Källa: Allers + eget

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  Torskfiléer
2 st  ägg
2 dl  osötat ströbröd
1 dl  färskriven parmesanost
0   salt o grovmalen svartpeppar
2 st  stor morot
2 st  vitlöksklyfta
0   smör + lite olivolja
2 dl  vatten
2 msk  fiskfond
4 dl  grädde
1 st  citron, saften av
1 kruka  basilika
1,5 dl  färskriven parmesanost
0   salt o grovmalen svartpeppar


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.