Ört- och baconlindad lammytterfilé

Recept av Britt

Recept: Ört- och baconlindad lammytterfilé

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

Lättlagad festrätt med färska örter.Kan lagas på lammfilé eller fläskfilé.

Typ: Huvudrätt
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Putsa köttet rent från hinnor och senor.
  2. 2. Dela filén i 6 cm bitar, salta och peppra
  3. 3. Lägg ut två skivor bacon lite omlott på arbetsbänken. Lägg på en filébit samt örtkvistar och rulla ihop.Fäst ev. med tandpetare
  4. 4. Grilla eller stek i ugn 175 grader i 25 min eller till innertemperaturen är 60 grader om man vill ha lite rosa.
  5. 5. Låt köttet vila lite innan det skärs itu.

Serveringsförslag: Färsk potatis, råstekt blomkål med brynt salviasmör och kapris

Skapat 2009-06-23 av Britt, 5628 visningar, 228 utskrifter. Källa: Veteranen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  mindre lammytterfiléer ca 500 g
4 st  kvistar timjan, salvia och rosmarin
4 st  lagerblad
16 st  baconskivor eller 4 skivor kallrökt skinka


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.