Nötbröd med torkad frukt

Recept av Maja

Recept: Nötbröd med torkad frukt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 5.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Ett gott bröd, som håller sig saftigt. Servera den gärna starka ostar. Jag gjodre ett bröd med "hjortronkärnor", som blev över när jag hade passerat hjortron. Så gott och det doftade underbart när brödet gräddades.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Mixa torkad frukt och nötter till en grovkornig massa i matberedare eller mixer. Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet.
  2. 2. Tillsätt frukt/nötblandningen, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen ca 5-10 min i maskin på medelhastighet. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 tim i rumstemperatur.
  3. 3. Lägg bakplåtspapper på en plåt 30x40 cm. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den. Forma degen till en längd lika lång som plåten. För över den till plåten och låt jäsa ca 45 min. under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. 4. Pensla brödet med vatten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Sänk värmen till 200 grader och grädda ytterligare 15 min eller tils brödets innertemperatur är ca 95 grader.

Skapat 2009-01-18 av Maja, 2455 visningar, 33 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  fikon, dadlar, torkade aprikoser, katrinplommon
3 dl  blandade nötter och mandel
0,5 paket  jäst
5 dl  kallt vatten
1 tsk  salt
10 dl  vetemjöl special gärna med fullkorn


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.