Norska mjuka våfflor

Recept av gullpulla

Recept: Norska mjuka våfflor

INGREDIENSER

portioner/st.
1 liter  filmjölk
4 st  ägg
5 dl  vatten
3 dl  gräddfil
1 msk  vaniljsocker
1 tsk  kardemumma, mald
1 tsk  bakpulver (stor)
1 tsk  bikarbonat (inte så stor)
1 dl  strösocker
1 hekto  smör
6 dl  mjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Norska mjuka våfflor!

Väldigt goda men mäktiga. Blir ca 2 liter smet, ca 20 st. De första har svårt för att lossna, men när järnet blir jämnt varmt så går det bra.

Typ: Bröd
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: Ganska lättlagat.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen med socker och gräddfilen, ha i filen och kryddorna + vattnet. Blanda i mjölet och vispa till en slät smet. Ha i det smälta smöret.
  2. 2. Ha till sist i bakpulvret och bikarbonaten. Vispa lite till, så inga mjölklumpar finns kvar. Låt smeten svälla en stund innan du börjar grädda. Börja grädda och njut.

Serveringsförslag: Glass, frukt eller bär till är inte heller dumt.

Dryckestips: Saft och framför allt kaffe passar till.

Skapat 2011-11-12 av gullpulla, 564 visningar, 15 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 liter  filmjölk
4 st  ägg
5 dl  vatten
3 dl  gräddfil
1 msk  vaniljsocker
1 tsk  kardemumma, mald
1 tsk  bakpulver (stor)
1 tsk  bikarbonat (inte så stor)
1 dl  strösocker
1 hekto  smör
6 dl  mjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.