Napoleonbakelse

Recept av Sara Carlsson

Recept: Napoleonbakelse

INGREDIENSER

portioner/st.
9 st  mördegsplattor
3 dl  vaniljkräm
1,5 st  gelatinblad
1 dl  vispgrädde
0,5 dl  hallonsylt
1,5 msk  rödvinbärsgelè
3 tsk  vatten
Betyg: 3.8/5 (5 röster, 2 kommentarer)

Frasig smördeg med vanilj- och hallon fyllning.Inte det lättaste bakverket jag gett mig på fast resultatet såg mer okej ut än jag befarat. Det blev gott också.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Övrig
Etiketter: napoleon

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mördegsplattorna på plåtar med bakplåtspapper och nagga hål i dem med en gaffel.
  2. 2. Grädda plattorne mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna. Om plattorna blåst upp sig kan ma lägga bakplåtspapper och en plåt över dem så de blir platta.
  3. 3. Gör vaniljkräm och blanda i blötlagd gelatin medan den är varm. Vispa grädden hårt och blanda den med vaniljkrämen när den kallnat.
  4. 4. Bred hallonsylt på tre av mördegsplattorna. Lägg en ny platta på varje och bred på vaniljkrämen. Avsluta med en platta med botten upp.
  5. 5. Smält vinbärsgelèn på svag värme och bred på toppen av bakelsen. Blanda florsocker och vatten och ringla glasyren över gelèn. Låt stå i kylen och stelna. Dela i önskad storlek.

Serveringsförslag: Kaffe.

Skapat 2008-02-23 av Sara Carlsson, 20131 visningar, 278 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

9 st  mördegsplattor
3 dl  vaniljkräm
1,5 st  gelatinblad
1 dl  vispgrädde
0,5 dl  hallonsylt
1,5 msk  rödvinbärsgelè
3 tsk  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.