Morotsrutor

Recept av Linda Sundberg

Recept: Morotsrutor

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.8/5 (8 röster, 8 kommentarer)

Ett favoritbröd hemma hos oss!

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och finriv morötterna. Smält det fasta margarinet. Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Används flytande margarin, värm enbart mjölken. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ev flytande margarin, morötter, salt, sirap eller socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en deg. Jäs den övertäckt ca 30 min.
  2. 2. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Platta ut degen i en smord långpanna (30-40cm). Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar. Nagga degen. Jäs under bakduk ca 30 min.
  3. 3. Värm ugnen till 225 grader. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Tag brödet ur långpannan och låt det svalna på galler under bakduk.

Skapat 2009-01-29 av Linda Sundberg, 5361 visningar, 194 utskrifter. Källa: Mat för barn och deras föräldrar, Latifa Lindberg

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  stora morötter, ca 200 g
50 gram  fast margarin eller 0,5 dl flytande margarin
5 dl  mjölk
50 gram  jäst
1,5 tsk  salt
2 msk  sirap eller socker
13 dl  rågsikt eller vetemjöl


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.