Mördegskakor med kaffe och choklad

Recept av Byhäxan

Recept: Mördegskakor med kaffe och choklad

INGREDIENSER

portioner/st.
4 dl  vetemjöl
0,5 dl  socker, eller lite drygt
2 msk  kakao
1 msk  snabbkaffepulver
200 gram  smör
1 st  äggula
1 dl av mjölet kan bytas ut mot potatismjöl, kakorna blir ännu sprödare då.
Ugnstemperatur 175 grader.
Betyg: 5.0/5 (6 röster, 3 kommentarer)

Spröda och goda småkakor. Basen är en vanlig mördeg. Blir ca 40 st.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: chokladkakor, chokladkaka, småkaka

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda de torra ingredienserna och hacka ner smöret i det. Tillsätt äggulan och knåda ihop med fingrarna eller i matberedare. Degen ska bli smidig.
  2. 2. Gör en rulle, ca 4 cm tjock och lägg kallt en stund.
  3. 3. Skär skivor, knappt 0,5 cm och lägg på plåt med bakplåtspapper.
  4. 4. Grädda 12-13 minuter.

Skapat 2009-10-02 av Byhäxan, 7502 visningar, 236 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 dl  vetemjöl
0,5 dl  socker, eller lite drygt
2 msk  kakao
1 msk  snabbkaffepulver
200 gram  smör
1 st  äggula


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.