Mor Ennis hjortronsylt

Recept av Maja

Recept: Mor Ennis hjortronsylt

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Mor Ennis hjortronsylt!

Sylt med lite mindre socker. Kan förvaras ett par veckor i kylskåp. Frys sylten om du vill förvara den längre.

Typ: Tillbehör
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt de halvtinade hjortronen i en kastrull på svag värme. Rör om då och då tills bären börjar vätska sig. När bären tinat helt höj värmen och låt koka upp i ca 5 min.
  2. 2. Om bären är färska och inte har vätskat sig tillsätt ca 0,d dl vatten i botten på kastrullen så att det inte bränns vid. Börja med låg temperatur.
  3. 3. Tag kastrullen från värmen och rör i sockret. Rör tills sockret har smält. Häll över i väl rengjorda glasburkar med täta lock.

Skapat 2009-01-03 av Maja, 6643 visningar, 40 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 kg  hjortron frysta eller färska
2 dl  strösocker
0,5 dl  vatten om du har färska hjortron


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.