Mjuk & fin apelsinkaka

Recept av Bighappy

Recept: Mjuk & fin apelsinkaka

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smör, rumsvarmt
2,5 dl  strösocker
3 st  ägg
3,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  gräddfil
1 st  apelsin, skalet
0,5 st  apelsin, saften
Betyg: 4.5/5 (2 röster, 1 kommentarer)

En saftig kaka med frisk apelsinsmak.

Typ: Kakor
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Sockerkaka, mjuk kaka

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. 2. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör om efter varje.
  3. 3. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ner i äggsmeten. Blanda ner gräddfil, apelsinskal samt -saft.
  4. 4. Häll smeten i en smord och bröad 1,5 liters bakform. Grädda i 40-50 minuter eller tills kakan stannat, känn med en sticka.
  5. 5. Ta ut kakan, stjälp upp och låt kakan svalna.

Dryckestips: Kaffe, saft, läsk

Skapat 2009-02-03 av Bighappy, 9841 visningar, 144 utskrifter. Källa: Hemmets veckotidning 11/08

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör, rumsvarmt
2,5 dl  strösocker
3 st  ägg
3,5 dl  vetemjöl
1 tsk  bakpulver
1 dl  gräddfil
1 st  apelsin, skalet
0,5 st  apelsin, saften


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.