Mathavrerisotto med ädelost, vitlök och spenat

Recept av Maja

Recept: Mathavrerisotto med ädelost, vitlök och spenat

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Mathavrerisotto med ädelost, vitlök och spenat!

Mathavre på 100% fullkorn kan man använda istället för ris. Jämfört med risotto på ris är den snabblagad.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Kokat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skala och skiva vitlöken. Fräs hälften av vitlöken i hälften av fettet i en kastrull. Lägg i mathavren och rör om.
  2. 2. Häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Låt mathavren koka ca 12 min. utan lock och utan att röra om.
  3. 3. Hacka spenaten grovt och fräs snabbt tillsammans med vitlöken i resten av fettet. Riv ädelosten grovt. Blanda ner spenat, vitlök och ädelost i mathavren och rör om.
  4. 4. Du kan givetvis tillsätta grönsaker efter egna önskemål. Servera varm med ex. grillad lax eller kyckling.

Skapat 2008-04-27 av Maja, 2572 visningar, 15 utskrifter. Källa: Från förpackningen Mathavre från Kungsörnen

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

4 st  vitlöksklyftor
2 msk  smör eller god olja
2 dl  mathavre
5 dl  vatten
1 tsk  tärning hönsbuljong
150 gram  färsk spenat eller tinad, urvattnad fryst
1 krm  svartpeppar
140 gram  ädelost


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.