Matbröd - Treacle Oat Bread

Recept av I A

Recept: Matbröd - Treacle Oat Bread

INGREDIENSER

portioner/st.
Skållning
140 gram  havregryn
40 gram  rågflingor
1,5 dl  sirap, mörk (eller treacle syrup)
1,5 dl  matolja
2 tsk  salt
6 dl  vatten, kokande
Deggörning
1 kg  vetemjöl
250 gram  grahamsmjöl
1 påse  torrjäst, röd
4 st  ägg, medium
100-300 gram vetemjöl
Betyg: Bli först med att betygsätta Matbröd - Treacle Oat Bread!

Hittat på en site med australiensk/nyzeeländsk mat

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Blanda havregryn, rågflingor, sirap, matolja och salt i en bunke. Häll över det kokande vattnet och låt svalna.
  2. 2. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl och torrjäst i hushållsassistentens skål. När skållningen är ca 45° varm starta assistenten och blanda i skållningen och äggen. Blanda i mer mjöl till du får en smidig, men inte för styv deg.
  3. 3. Ställ degen i kyl över natten.
  4. 4. Dagen därpå: slå ner degen och ta ut den på mjölat bakbord. Dela upp degen och baka ut till önskad form.
  5. 5. Det blir 4 limpor á ca 500 gram degvikt eller 24 bullar á ca 85 gram degvikt eller 32 bullar á ca 65 gram degvikt. Eller så gör du 2 limpor och 12-16 bullar.
  6. 6. Sätt ugnen på 200-220º för bullar, 180-200º för limpor Bullar jäses 35-45 minuter, limpor 20-30 minuter
  7. 7. Grädda bullar 12-18 minuter mitt i ugnen, gärna med en skål hett vatten på ugnsbotten som sätts in 5-10 minuter innan gräddning. Limpor gräddas 35-45 minuter. Passa dem lite extra första gången eftersom ugnar har så olika temperatur även på samma gradantal.

Skapat 2009-05-05 av I A, 2863 visningar, 20 utskrifter. Källa: http://allrecipes.com.au/

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

140 gram  havregryn
40 gram  rågflingor
1,5 dl  sirap, mörk (eller treacle syrup)
1,5 dl  matolja
2 tsk  salt
6 dl  vatten, kokande
1 kg  vetemjöl
250 gram  grahamsmjöl
1 påse  torrjäst, röd
4 st  ägg, medium


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.