Marsipanägg doppade i choklad

Recept av Fibrotjejen

Recept: Marsipanägg doppade i choklad

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (2 röster, 0 kommentarer)

Små mumsiga ägg att njuta av!

Typ: Godis
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Etiketter: Påsk

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Färga marsipanen med gul hushållsfärg, det räcker med några droppar.
  2. 2. Ta små degkluttar och forma till ägg.
  3. 3. Smält chokladen och blanda med oljan till en slät smet.
  4. 4. Doppa äggen i chokladen och garnera.
  5. 5. Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper tills chokladen stelnat.
  6. 6. Förvara äggen svalt.
  7. 7. Tips: Man kan byta ut marsipanen mot 200 gram mandelmassa + 1 dl florsocker. Riv då först mandelmassan på ett rivjärn och blanda den sedan med florsocker, använd fingrarna och arbeta ihop till en deg. Tillsätt eventuellt 0,5 msk vatten. Färga den sedan gul.

Skapat 2011-05-15 av Fibrotjejen, 1685 visningar, 29 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  marsipan
  gul hushållsfärg
50 gram  mörk choklad, 70%
0,25 msk  olivolja
  kokosflingor
  hackad mandel
  choklad och/eller kulört strössel


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.