Mammas leverbiff

Recept av GOE

Recept: Mammas leverbiff

INGREDIENSER

portioner/st.
250 gram  ungnötslever
250 gram  rå potatis
1 st  gul lök
2 tsk  salt, ev mer
1 tsk  strösocker
0,5 tsk  mald vitpeppar
1 st  ägg
2 msk  smör
3 dl  gräddmjölk, 1,5 dl grädde + 1,5 dl mjölk
1 tsk  soja
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Leverbiff på mammas vis, hämtade ur en gammal kokbok från 1954.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Lägg levern i kallt vatten i 30 min.
  2. 2. Putsa levern och mal den tillsammans med lök och potatis i en köttkvarn med den grova skivan.
  3. 3. Allt blandas väl (utom gräddmjölken) och kryddas.
  4. 4. Gör ett stekprov och krydda ev mera om det behövs.
  5. 5. Klicka ut biffarna i stekpannan och grädda på båda sidor till fin färg. Lägg över dem på ett fat tills alla är stekta.
  6. 6. Lägg tillbaka biffarna i stekpannan och häll på gräddmjölken och sojan. Låt dem sjuda på svag värme under lock i ca 10-15 min.
  7. 7. Jag brukar göra dubbel sats och frysa ner hälften. Då är det bara att ta upp och tina, lägg dem i stekpannan och häll på gräddmjölk och soja. Koka upp och låt sjuda 10-15 min.

Serveringsförslag: Kokt potatis, finstrimlad vitkål blandad med lingonsylt

Skapat 2011-11-14 av GOE, 8037 visningar, 230 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

250 gram  ungnötslever
250 gram  rå potatis
1 st  gul lök
2 tsk  salt, ev mer
1 tsk  strösocker
0,5 tsk  mald vitpeppar
1 st  ägg
2 msk  smör
3 dl  gräddmjölk, 1,5 dl grädde + 1,5 dl mjölk
1 tsk  soja


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.