Macarons

Recept av Jonlin

Recept: Macarons

INGREDIENSER

portioner/st.
Mandelmaräng
60 gram  mandel
150 gram  florsocker (ca 3dl)
2 st  äggvitor
Fyllning: mintchoklad
200 gram  mörk choklad
1 dl  visp grädde
1 tsk  pepparmint arom eller liknande (använd önskad mängd)
Betyg: 3.7/5 (4 röster, 6 kommentarer)

Franska lyxiga marängkakor, som är betydligt godare än vanliga torra maränger. Kan dessutom varieras i det oändliga!

Typ: Kakor
Kök: Frankrike
Tillagning: Bakat
Etiketter: Frankrike, småkaka, fyllning

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Skålla och skala mandlarna, låt de torka helt. Mal mandlarna fint när de torkat ordentligt.
  2. 2. Blanda mandelmjölet med hälften av florsockret.
  3. 3. Vispa äggvitorna med elvisp till du får ett hårt, vitt skum.
  4. 4. Blanda försiktigt ner resten av florsockret i äggvitan och vispa upp till en fast marängsmet.
  5. 5. Vänd ner mandel- och sockerblandningen i marängen. Rör inte för mycket, den slutliga smeten ska vara fluffig.
  6. 6. Spritsa 5-kronors stora kluttar på en plåt med bakplåtspapper. Låt sedan kakorna vila på plåten i 30-60 minuter. För att vara lite effektiv är denna väntetid ett suveränt tillfälle att göra fyllningen, se punkt 8.
  7. 7. Sätt ungen på 150 grader och baka av kakorna i nedre delen av ugnen i 8-10 minuter. De ska vara sega inuti. Dra av bakplåtspappret med kakorna över till en bänk för att svalna. Det är viktigt att kakorna svalnar ordentligt, då det blir lättare att ta loss dem från bakplåtspappret.
  8. 8. Hacka chokladen och lägg den i en bunke.
  9. 9. Koka upp vispgrädden och häll den sedan över chokladen så att den smälter.
  10. 10. Tillsätt önskad mängd pepparmint. Låt sedan mintchokladen svalna så pass mycket att det går att bre den på kakorna.
  11. 11. Bred fyllningen på undersidan av en kaka och sätt sedan ihop den med en annan kaka, som en liten hamburgare. Macaronsen håller i ca en vecka, beroende lite på fyllning och hur krispig man vill att kakan ska vara ;)
  12. 12. Tips! Pistage eller hasselmacarons: Byt ut hälften av mandlarna mot önskad nöt.
  13. 13. Tips! Marängsmeten kan med fördel färgas med karamellfärg och smaksättas med tex pepparmint eller citron. Även fyllningen kan färgas med karamellfärg för en "autentisk" känsla (se http://www.laduree.fr/public_en/produits/macarons_accueil.htm).
  14. 14. Tips på andra fyllningar! Hasselnöt: använd nutella. Choklad: följ instruktionerna ovan men uteslut pepparminten. Citron: gör en smörkräm och smaksätt med rivet citronskal och citronsaft, färga med gul karamellfärg. Päron: Följ instruktionerna ovan men byt ut den mörka chokladen och pepparminten mot vit choklad och smaksätt chokladen med päronessens. Färga marängen med grön karamellfärg.

Skapat 2009-01-03 av Jonlin, 58329 visningar, 308 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

60 gram  mandel
150 gram  florsocker (ca 3dl)
2 st  äggvitor
200 gram  mörk choklad
1 dl  visp grädde
1 tsk  pepparmint arom eller liknande (använd önskad mängd)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.