Lyxig marsánbullplåt

Recept av Carina Håkansson

Recept: Lyxig marsánbullplåt

INGREDIENSER

portioner/st.
150 gram  smör rumstempererat (eller margarin)
75 gram  jäst
1 dl  socker
1 tsk  salt
2 st  ägg
3 dl  mjölk
10 dl  mjöl+ lite till utbaket
Fyllningar
200 gram  mandelmassa
2 msk  socker
5 droppar  bittermandelessens
50 gram  smör (eller margarin)
3 msk  grädde
och
5 dl  marsánkräm
1 dl  vispad grädde
Garnering
1 st  ägg
0,5 dl  pärlsocker/ flagad mandel
0,5 dl  florsockerglasyr
Betyg: 4.6/5 (3 röster, 0 kommentarer)

Lite extra lyxig bullplåt med marsán och mandelmassa.

Typ: Kakor
Kök: Skandinavien
Tillagning: Bakat
Etiketter: KAKA!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Värm mjölken fingervarm. Blanda ner jäst, salt, socker, smör, och äggen i mjölken.
  2. 2. Knåda in allt mjöl. Jäs 30 min.
  3. 3. Gör fyllningarna: Vispa gärna mandelmassafyllningen. Gör marsánkrämen, låt svalna och blanda ner grädden.
  4. 4. Dela degen i 2 delar.
  5. 5. Kavla ut en del lika stor som din ugnsplåt och lägg dit den. Bred på marsánkrämen.
  6. 6. Kavla ut den andra degen och bred på mandelmassablandningen.
  7. 7. Vik dubbel och skär långa remsor. Tvinna något och lägg i eget önskat mönster.
  8. 8. Starta ugnen på 200 grader.
  9. 9. När ugnen är uppvärmd: Pensla remsorna med ägget och strö över flagad mandel och/eller pärlsocker.
  10. 10. Grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen.
  11. 11. (Ringla över florsockerglasyr om så önskas.) Skär eller dela i önskad storlek.

Skapat 2008-08-11 av Carina Håkansson, 5033 visningar, 159 utskrifter. Källa: Eget hopkok

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

150 gram  smör rumstempererat (eller margarin)
75 gram  jäst
1 dl  socker
1 tsk  salt
2 st  ägg
3 dl  mjölk
10 dl  mjöl+ lite till utbaket
200 gram  mandelmassa
2 msk  socker
5 droppar  bittermandelessens
50 gram  smör (eller margarin)
3 msk  grädde
5 dl  marsánkräm
1 dl  vispad grädde
1 st  ägg
0,5 dl  pärlsocker/ flagad mandel
0,5 dl  florsockerglasyr


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.