Ljust fullkornsbröd

Recept av kitchen queen

Recept: Ljust fullkornsbröd

INGREDIENSER

portioner/st.
1 dl  vetekross
0,75 dl  linfrö
3 dl  vatten
5 dl  vatten
50 gram  jäst
2 tsk  salt
1 msk  socker
3 msk  olja
12 dl  vetemjöl special
Pensling:
  mjölk
  havregryn
Betyg: 4.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

Av kitchen queen

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat
Total tid: 120 min.

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Koka vetekross och linfrö mjuka i 3 dl vatten,ca 15 min.Tillsätt 5 dl vatten och låt det bli fingervarmt(37 grader)
  2. 2. Smula ner jästen i en degbunke och lös upp den med vetekrossblandningen.Tillsätt salt,socker,olja och det mesta av mjölet.Arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken.Låt jäsa i ca 30 min
  3. 3. Stjälp upp degen och knåda den smidig.Dela i 2 bitar och forma till 2 limpor.Lägg i smorda formar 1 1/2 l och låt jäsa i ca 30 min.
  4. 4. Pensla med mjölk och strö lite havregryn över.Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min.200 grader
  5. 5. Låt kallna på galler under duk.

Skapat 2012-01-28 av kitchen queen, 1067 visningar, 60 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 dl  vetekross
0,75 dl  linfrö
3 dl  vatten
5 dl  vatten
50 gram  jäst
2 tsk  salt
1 msk  socker
3 msk  olja
12 dl  vetemjöl special
  mjölk
  havregryn


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.