LCHF-omelett med bacon

Recept av GOE

Recept: LCHF-omelett med bacon

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 3.5/5 (8 röster, 3 kommentarer)

Gott, lätt och snabbt gjort!

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 225 grader! Fräs bacon tills det börjar ta färg. Tillsätt svampen, purjon och låt fräsa vidare tills purjon mjuknat.
  2. 2. Tina broccolin i mikron och dela i mindre buketter. Fördela den över baconröran och sprid ut valfritt antal oliver. (Oliver kan uteslutas, men ger viktiga antioxidanter)
  3. 3. Rör ihop ägg, grädde, ost, peppar och häll smeten över baconröran.
  4. 4. Stek på spisen ca 5 min, skaka pannan så smeten rinner ner.
  5. 5. Strö över den rivna osten och ställ in pannan i ugnen på översta falsen ca 5-10 min. Omeletten kan göras klar på plattan, men det tar mycket längre tid eftersom den blir ganska tjock och dessutom är det risk för att den bränns. OBS! Tänk på att din stekpanna måste ha ett skaft som tål ugnsvärme.

Skapat 2009-02-08 av GOE, 21896 visningar, 435 utskrifter. Källa: Eget kokihop

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 paket  tärnat bacon
1 burk  champinjoner
100 gram  strimlad purjo
200 gram  fryst broccoli
  smör att steka i
  grovmald svartpeppar efter behag
  oliver om man tycker om det
1 dl  riven ost till gratinering
6 st  ägg
6 msk  grädde
1 dl  riven ost
  svartpeppar och ev. salt


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.