LCHF-Älgskavsgryta

Recept av GOE

Recept: LCHF-Älgskavsgryta

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: 4.0/5 (2 röster, 1 kommentarer)

En gryta som är enkel att göra och vinner på att puttra länge. Gör gärna dubbel sats för att kunna njuta av den även dagen efter.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Stekt
Etiketter: LCHF, diet

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Stek den halvtinade skaven på medelhög värme i smör tills alla bitar tinat och fått fin färg.
  2. 2. Putsa och finstrimla purjolöken. Skär svampen i mindre bitar.
  3. 3. Tillsätt purjo, hel syltlök och svamp till skaven och stek ytterligare 3 minuter.
  4. 4. Tillsätt sedan grädde, créme fraiche, kalvfond, salt och peppar.
  5. 5. Låt grytan småputtra ca 10 minuter eller längre på svag värme.

Serveringsförslag: Blomkålsmos eller blomkålsris

Skapat 2011-03-22 av GOE, 6175 visningar, 426 utskrifter. Källa: Egen variant

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

400 gram  älgskav el. renskav
2 msk  smör
1 st  purjolök
0,5 burk  liten burk syltlök, ca 0,5 dl
100 gram  svamp, gärna kantareller
2,5 dl  vispgrädde
1 msk  kalvfond
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 dl  crème fraiche med chilismak
1 msk  vitt vin, matlagningsvin går bra


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.