Lax- och spenatpaj

Recept av Karin Segerberg

Recept: Lax- och spenatpaj

INGREDIENSER

portioner/st.
Pajdeg
2 st  kokta potatisar , ca 200 g
50 gram  smör eller margarin
2,5 dl  vetemjöl
2 krm  salt
1 tsk  bakpulver
2 msk  kallt vatten , ca
Fyllning
200 gram  färsk el fryst bladspenat, ca
1 st  gul lök
200 gram  rökt lax
1 msk  smör eller margarin
3 st  ägg
3 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  riven muskot o/e 3 msk hackad gräslök
2 dl  riven ost, om man vill
Betyg: 2.0/5 (1 röster, 1 kommentarer)

En pajdeg där man använder potatis och lite mindre fett än vanligt!

Typ: Paj
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: lax, paj, spenat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Pajdegen: Mosa potatisen och blanda den med övriga ingredienser, för hand eller i matberedare. Kavla eller tryck ut degen så den täcker botten och kanter på en pajform, ca 25 cm i diameter.
  2. 2. Fyllningen: Skär bort ev grova stjälkar på den färska spenaten. Grovstrimla spenaten och förväll den i lättsaltat vatten i ett par minuter. Eller tina fryst spenat. Pressa vätskan ur spenaten. Skala och hacka löken. Strimla laxen. Fräs löken i fett några minuter. Lägg lök, spenat o lax i pajformen. Vispa samman ägg, mjölk och kryddor och blanda ev i ost. Häll det i pajformen.
  3. 3. Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen tills äggsmeten stelnat och fått färg, ca 30-35 min.

Skapat 2009-04-19 av Karin Segerberg, 8740 visningar, 108 utskrifter. Källa: Vår kokbok, 24e upplagan

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  kokta potatisar , ca 200 g
50 gram  smör eller margarin
2,5 dl  vetemjöl
2 krm  salt
1 tsk  bakpulver
2 msk  kallt vatten , ca
200 gram  färsk el fryst bladspenat, ca
1 st  gul lök
200 gram  rökt lax
1 msk  smör eller margarin
3 st  ägg
3 dl  mjölk
0,5 tsk  salt
0,5 tsk  riven muskot o/e 3 msk hackad gräslök
2 dl  riven ost, om man vill


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.