Långpannebröd

Recept av Maja

Recept: Långpannebröd

INGREDIENSER

portioner/st.
1 paket  jäst (50 g)
5 dl  mjölk
2 msk  honung
1 msk  salt
1 dl  linfrö
5 dl  rågsikt (275 g)
7 dl  vetemjöl (420 g)
Betyg: 3.6/5 (9 röster, 0 kommentarer)

Lättbakat brytbröd, bara att trycka ut i långpanna efter första jäsningen.

Typ: Bröd
Kök: Övrigt/Vet ej
Tillagning: Bakat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Jag har ersatt mölken med vatten, solrosfrön istället för linfrön. Jag använder vetemjöl special med fullkorn.
  2. 2. Smula jäst i en bunke. Värm mjölk fingervarm. Lös upp jästen i lite mjölk. Tillsätt resten av mjölken. (Jag använder kall degvätska).
  3. 3. Tillsätt honung, linfrön, salt, rågsikt och nästan allt vetemjöl.
  4. 4. Arbeta degen smidig ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. (längre jästid med kall degvätska).
  5. 5. Klä en långpanna med bakplåtspapper/silikonduk. Tryck ut degen i långpannan. (Jag oljar händerna med matolja). Skär degplattan i ca 20 rutor. Jäs i ca 30 min.
  6. 6. Ugn 225 grader Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.

Skapat 2007-10-20 av Maja, 17582 visningar, 224 utskrifter. Källa: Allt om Mat nr 17 2006

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

1 paket  jäst (50 g)
5 dl  mjölk
2 msk  honung
1 msk  salt
1 dl  linfrö
5 dl  rågsikt (275 g)
7 dl  vetemjöl (420 g)


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER

Inga kommentarer


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.