Lammrostbiff o mozzarellagratäng

Recept av Anel-Nevs

Recept: Lammrostbiff o mozzarellagratäng

INGREDIENSER

portioner/st.
Betyg: Bli först med att betygsätta Lammrostbiff o mozzarellagratäng!

Rosastekt mör god rostbiff och krämig gratäng samt smakrik rödvinssås. Servera med smörstekt svamp och färska grönsaker. Hela middagen på ett recept.

Typ: Huvudrätt
Kök: Skandinavien
Tillagning: Ugn
Etiketter: lättlagat

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttbitarna med salt, peppar, pressad vitlök o provencalekryddor. Bryn köttet runtom i en upphettad stekpanna med smör i. Lägg det i en liten ugnsform med smort al-folie. Ställ åt sidan. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg ett potatislager i botten på en smord liten ugnsfast form. Nyp mozzarellan i småbitar och fördela över potatisen. Fördela resten av potatisskivorna över osten. Salta o peppra. Häll över mjölk o grädde. Ställ in i ugnen ca 45 min.
  2. 2. Stick en stektermometer i köttets tjockaste del. Ställ formen i ugnen, när gratängen varit inne 20 min. Stek tills innertemp är 58-59 grader. Ta ut köttet och låt det vila i al-foliet till det övriga är klart. Medan gratängen och köttet är i ugnen görs såsen. Häll vin i en kastrull. Lägg i hackad lök, fond, provencalekryddor o socker. Koka några min. Sila av lök o örtkryddor. Häll såsen i kastrullen. Peppra. Red med majsstärkelse utrört i vatten. Späd ev med mer vatten. Koka upp. Skiva köttet.

Skapat 2012-01-21 av Anel-Nevs, 1478 visningar, 65 utskrifter.

DELA MED DIG AV RECEPTET TILL ANDRA

Bädda in: Bädda in hela receptet på din blogg eller hemsida.

Länka:

Kokaihop-länk:

Stäng

SPARA I SAMLING


Stäng

SPARA RECEPTET I INKÖPSLISTAN

Inköpslista

2 st  lammrostbiffar
  salt o grovmalen svartpeppar
1 st  vitlöksklyfta, pressad
2 msk  örtkryddor provençale, djupfrysta
  smör att bryna i
6 st  medelstora potatisar
125 gram  mozzarellaost
  salt o grovmalen svartpeppar
1 dl  mjölk
1 dl  grädde
3 dl  rödvin
1,5 msk  kalvfond
1 st  schalottenlök, hackad
2 tsk  mörkt muscovadosocker
1 msk  provencalekryddor, djupfrysta
  grovmalen svartpeppar
1 msk  maizena majsstärkelse
  vatten


Ta mig till inköpslistan
Stäng

Ladda upp foto

Obs! Bilden måste vara din egen.

Bildkommentar
Stäng

Tipsa en vän

Stäng

Tävlingar


Stäng

Bädda in

Klipp ut html-koden. Klistra in koden där du vill att receptet ska synas på din blogg eller hemsida.

Förhandsvisning

Stäng

Lägg till i meny


eller ange






Stäng

Ladda upp film

Obs! Videon måste vara din egen.

Titel
Beskrivning

KOMMENTARER


Stäng

Kommentera receptet

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera ett recept.